Categorii Produse
Cosul Meu

Blog RSS Feed

03 sept. Portul popular romanesc
Atanasoaie Natalia 0 2569
Ce este portul popular romanescPortul popular romanesc ca si intreaga arta populara (arhitectura, crestaturi in lemn, ceramica, etc.) s-a nascut si a dainuit pe teritoriul tarii noastre din cele mai ..
22 apr. Tipuri de ie
0 2058
Costumul romanesc a suferit de-a lungul timpurilor mai multe transformari, dar el si-a pastrat in linii mari forma mostenita, simpla, functionala.  Astfel, a dobandit unele particularitati, unele dife..
22 aug. Portul popular din regiunea Galati si Bacau
Atanasoaie Natalia 0 1894
Creatiile artistice populare in domeniul portului, tesaturilor si broderiilor din regiunile Galati si Bacau prezinta diferentieri dupa zone in cadrul unui stil unitar.In zona Vrancea, in satele de pas..
10 iun. Portul popular din regiunea Constanta
Atanasoaie Natalia 0 1660
Trasatura caracteristica a acestei regiuni e faptul ca alaturi de populatia romaneasca - cuprinzand in acest grup pe macedo - romani si inca alte minoritati nationale: lipoveni, bulgari, turci si tata..
02 aug. Portul popular din zona Cluj
Atanasoaie Natalia 0 1317
Zona Muntii ApuseniPortul femeiesc din zona Muntilor Apuseni se deosebeste ca aspect si colorit de cel din alte regiuni prin eleganta formelor, prin ornamentelor si prin simplitatea cromatica.  Camasa..
05 iun. Port popular din Baia Mare
Atanasoaie Natalia 0 1189
Zona OasTara Oasului este o zona etnografica originala in privinta portului, a tesaturilor si cusaturilor deosebite fata de creatiile din restul rarii. Portul popular din Tara Oasului este vestit pent..
18 apr. Port popular din Suceava
Atanasoaie Natalia 0 1115
Regiunea cuprinde bogate paduri de brazi, pasuni intinse bune pentru cresterea vitelor cornute si a turnelor de oi; in vaile joase de pe malul apelor se cultiva cereale si plante textile.  Aceste ocup..
13 iul. Port popular regiunea Craiova
Atanasoaie Natalia 0 1093
Cuprinde intreaga Oltenie si prezinta o mare varietatea in structura teritoriala, in ocupatia locuitorilor si in aspectele etnografice ale artei populare. In zona de nord-vest, unde predomina colinele..
17 mai Port popular din regiunea Bucuresti
Atanasoaie Natalia 0 909
Aceasta parte a tarii a cunoscut stralucirea curtilor domnesti pentru care mainile harnice ale femeilor din popor au brodat cu rabdare si migala vesminte bogate. In unele motive decorative care impodo..
21 mar. Vopsea vegetala naturala
Atanasoaie Natalia 1 737
Vopsitul vegetal natural consta in fierberea plantelor (frunze, flori, coaja), la care se adauga otet, sare, piatra acra, calaican (denumire populara data sulfatului de fier), zeama de varza.Culoarea ..
05 ian. Caracteristicile costumului popular
Atanasoaie Natalia 0 663
Costumul popular romanesc are radacini in istoria neamului nostru. El continua sa se pastreze si azi in unele din zonele tarii,  dovedind ca una din caracteristicile sale este continuitatea.O alta car..
10 mai Portul popular din regiunea Ploiesti
Atanasoaie Natalia 0 436
In regiunea Ploiesti pot fi deosebite mai multe zone etnografice cu trasaturi distincte in port, tesaturi si cusaturi,  ca si in alte aspecte ale artei populare. Portul caracteristic acestei zone apro..
Afişare 1 - 12 din 13 (2 pagini)