Categorii Produse
Cosul Meu

Blog RSS Feed

03 mai Cum se coase o ie? Care sunt etapele de cusut si cat dureaza?
Atanasoaie Natalia 1 532
V-ati gandit vreodata sa va coaseti propria ie? Acum este momentul oportun!Sa faci o ie este un proiect minunat, asa cum este important sa stii cum sa faci un cozonac, sa plantezi un copac, sa ai un c..
21 mar. Vopsea vegetala naturala
Atanasoaie Natalia 1 844
Vopsitul vegetal natural consta in fierberea plantelor (frunze, flori, coaja), la care se adauga otet, sare, piatra acra, calaican (denumire populara data sulfatului de fier), zeama de varza.Culoarea ..
03 dec. Istoricul broderiei
Atanasoaie Natalia 0 475
Inceputurile artei broderiei se pierd in negura timpurilor. Imbarcamanintea protectie impotriva intempreiilor a fost desigur una din primele preocupari ale oamenilor, care isi faureau mijloace de a re..
02 aug. Portul popular din zona Cluj
Atanasoaie Natalia 0 1456
Zona Muntii ApuseniPortul femeiesc din zona Muntilor Apuseni se deosebeste ca aspect si colorit de cel din alte regiuni prin eleganta formelor, prin ornamentelor si prin simplitatea cromatica.  Camasa..
13 iul. Port popular regiunea Craiova
Atanasoaie Natalia 0 1268
Cuprinde intreaga Oltenie si prezinta o mare varietatea in structura teritoriala, in ocupatia locuitorilor si in aspectele etnografice ale artei populare. In zona de nord-vest, unde predomina colinele..
05 iun. Port popular din Baia Mare
Atanasoaie Natalia 0 1417
Zona OasTara Oasului este o zona etnografica originala in privinta portului, a tesaturilor si cusaturilor deosebite fata de creatiile din restul rarii. Portul popular din Tara Oasului este vestit pent..
17 mai Port popular din regiunea Bucuresti
Atanasoaie Natalia 0 1055
Aceasta parte a tarii a cunoscut stralucirea curtilor domnesti pentru care mainile harnice ale femeilor din popor au brodat cu rabdare si migala vesminte bogate. In unele motive decorative care impodo..
22 apr. Tipuri de ie
0 2671
Costumul romanesc a suferit de-a lungul timpurilor mai multe transformari, dar el si-a pastrat in linii mari forma mostenita, simpla, functionala.  Astfel, a dobandit unele particularitati, unele dife..
18 apr. Port popular din Suceava
Atanasoaie Natalia 0 1390
Regiunea cuprinde bogate paduri de brazi, pasuni intinse bune pentru cresterea vitelor cornute si a turnelor de oi; in vaile joase de pe malul apelor se cultiva cereale si plante textile.  Aceste ocup..
03 sept. Portul popular romanesc
Atanasoaie Natalia 0 5564
Ce este portul popular romanescPortul popular romanesc ca si intreaga arta populara (arhitectura, crestaturi in lemn, ceramica, etc.) s-a nascut si a dainuit pe teritoriul tarii noastre din cele mai ..
22 aug. Portul popular din regiunea Galati si Bacau
Atanasoaie Natalia 0 2231
Creatiile artistice populare in domeniul portului, tesaturilor si broderiilor din regiunile Galati si Bacau prezinta diferentieri dupa zone in cadrul unui stil unitar.In zona Vrancea, in satele de pas..
10 iun. Portul popular din regiunea Constanta
Atanasoaie Natalia 0 1944
Trasatura caracteristica a acestei regiuni e faptul ca alaturi de populatia romaneasca - cuprinzand in acest grup pe macedo - romani si inca alte minoritati nationale: lipoveni, bulgari, turci si tata..
Afişare 1 - 12 din 14 (2 pagini)