Categorii
Cosul Meu

Blog RSS Feed

21 Mar Vopsit natural vegetal
Ocaua 1 654
Vopsitul vegetal natural consta in fierberea plantelor (frunze, flori, coaja), la care se adauga otet, sare, piatra acra, calaican (denumire populara data sulfatului de fier), zeama de varza.Culoarea ..
05 Jan Caracteristicile costumului popular
Ocaua 0 517
Costumul popular romanesc are radacini in istoria neamului nostru. El continua sa se pastreze si azi in unele din zonele tarii,  dovedind ca una din caracteristicile sale este continuitatea.O alta car..
03 Sep Costumul popular romanesc
Ocaua 0 1852
Portul romanesc ca si intreaga arta populara (arhitectura, crestaturi in lemn,  ceramica, etc.) s-a nascut si a dainuit pe teritoriul tarii noastre din cele mai vechi  timpuri. Istoria ne spune ca dac..
22 Apr Tipuri de ie
0 1783
Costumul romanesc a suferit de-a lungul timpurilor mai multe transformari, dar el si-a pastrat in linii mari forma mostenita, simpla, functionala.  Astfel, a dobandit unele particularitati, unele dife..
31 Jan Pregatirea si prelucrarea materiilor prime pentru ie
Ocaua 0 473
Tehnicile populare sunt simple. Fazele de prelucrare ale materiilor prime sunt numeroase si fiecare actiune se indeplineste cu multa meticulozitate. Uneltele folosite variaza putin de la o regiune la ..
13 Jul Portul popular din regiunea Craiovei
Ocaua 0 956
Cuprinde intreaga Oltenie si prezinta o mare varietatea in structura teritoriala, in ocupatia locuitorilor si in aspectele etnografice ale artei populare. In zona de nord-vest, unde predomina colinele..
17 May Portul popular din regiunea Bucuresti
Ocaua 0 775
Aceasta parte a tarii a cunoscut stralucirea curtilor domnesti pentru care mainile harnice ale femeilor din popor au brodat cu rabdare si migala vesminte bogate. In unele motive decorative care impodo..
10 May Portul popular din regiunea Ploiesti
Ocaua 0 380
In regiunea Ploiesti pot fi deosebite mai multe zone etnografice cu trasaturi distincte in port, tesaturi si cusaturi,  ca si in alte aspecte ale artei populare. Portul caracteristic acestei zone apro..
10 Jun Portul popular din regiunea Constanta
Ocaua 0 1430
Trasatura caracteristica a acestei regiuni e faptul ca alaturi de populatia romaneasca - cuprinzand in acest grup pe macedo - romani si inca alte minoritati nationale: lipoveni, bulgari, turci si tata..
22 Aug Portul popular din regiunea Galati si Bacau
Ocaua 0 1669
Creatiile artistice populare in domeniul portului, tesaturilor si broderiilor din regiunile Galati si Bacau prezinta diferentieri dupa zone in cadrul unui stil unitar.In zona Vrancea, in satele de pas..
18 Apr Portul popular din regiunea Suceava
Ocaua 0 985
Regiunea cuprinde bogate paduri de brazi, pasuni intinse bune pentru cresterea vitelor cornute si a turnelor de oi; in vaile joase de pe malul apelor se cultiva cereale si plante textile.  Aceste ocup..
05 Jun Portul popular din regiunea Baia Mare
Ocaua 0 1032
Zona OasTara Oasului este o zona etnografica originala in privinta portului, a tesaturilor si cusaturilor deosebite fata de creatiile din restul rarii. Portul popular din Tara Oasului este vestit pent..
Afişare 1 - 12 din 14 (2 pagini)