Categorii Produse
Cosul Meu

Blog - ie traditionala RSS Feed

03 mai Cum se coase o ie? Care sunt etapele de cusut si cat dureaza?
Atanasoaie Natalia 0 11158
V-ati gandit vreodata sa va coaseti propria ie? Acum este momentul oportun!Sa faci o ie este un proiect minunat, asa cum este important sa stii cum sa faci un cozonac, sa plantezi un copac, sa ai un c..
03 dec. Istoricul broderiei
Atanasoaie Natalia 0 1009
Inceputurile artei broderiei se pierd in negura timpurilor. Imbarcamanintea protectie impotriva intempreiilor a fost desigur una din primele preocupari ale oamenilor, care isi faureau mijloace de a re..
13 iul. Port popular regiunea Craiova
Atanasoaie Natalia 0 2567
Cuprinde intreaga Oltenie si prezinta o mare varietatea in structura teritoriala, in ocupatia locuitorilor si in aspectele etnografice ale artei populare. In zona de nord-vest, unde predomina colinele..
17 mai Port popular din regiunea Bucuresti
Atanasoaie Natalia 0 2638
Aceasta parte a tarii a cunoscut stralucirea curtilor domnesti pentru care mainile harnice ale femeilor din popor au brodat cu rabdare si migala vesminte bogate. In unele motive decorative care impodo..
22 apr. Tipuri de ie
0 5442
Costumul romanesc a suferit de-a lungul timpurilor mai multe transformari, dar el si-a pastrat in linii mari forma mostenita, simpla, functionala.  Astfel, a dobandit unele particularitati, unele dife..
10 iun. Portul popular din regiunea Constanta
Atanasoaie Natalia 0 3634
Trasatura caracteristica a acestei regiuni e faptul ca alaturi de populatia romaneasca - cuprinzand in acest grup pe macedo - romani si inca alte minoritati nationale: lipoveni, bulgari, turci si tata..
10 mai Portul popular din regiunea Ploiesti
Atanasoaie Natalia 0 1394
In regiunea Ploiesti pot fi deosebite mai multe zone etnografice cu trasaturi distincte in port, tesaturi si cusaturi,  ca si in alte aspecte ale artei populare. Portul caracteristic acestei zone apro..
05 ian. Caracteristicile costumului popular
Atanasoaie Natalia 1 6116
Costumul popular romanesc are radacini in istoria neamului nostru. El continua sa se pastreze si azi in unele din zonele tarii,  dovedind ca una din caracteristicile sale este continuitatea.O alta car..
Afişare 1 - 8 din 8 (1 pagini)