Categorii Produse
Cosul Meu

Blog - port popular RSS Feed

13 iul. Port popular regiunea Craiova
Atanasoaie Natalia 0 2567
Cuprinde intreaga Oltenie si prezinta o mare varietatea in structura teritoriala, in ocupatia locuitorilor si in aspectele etnografice ale artei populare. In zona de nord-vest, unde predomina colinele..
17 mai Port popular din regiunea Bucuresti
Atanasoaie Natalia 0 2638
Aceasta parte a tarii a cunoscut stralucirea curtilor domnesti pentru care mainile harnice ale femeilor din popor au brodat cu rabdare si migala vesminte bogate. In unele motive decorative care impodo..
03 sept. Portul popular romanesc
Atanasoaie Natalia 1 43208
Ce este portul popular romanescPortul popular romanesc ca si intreaga arta populara (arhitectura, crestaturi in lemn, ceramica, etc.) s-a nascut si a dainuit pe teritoriul tarii noastre din cele mai ..
10 iun. Portul popular din regiunea Constanta
Atanasoaie Natalia 0 3634
Trasatura caracteristica a acestei regiuni e faptul ca alaturi de populatia romaneasca - cuprinzand in acest grup pe macedo - romani si inca alte minoritati nationale: lipoveni, bulgari, turci si tata..
10 mai Portul popular din regiunea Ploiesti
Atanasoaie Natalia 0 1394
In regiunea Ploiesti pot fi deosebite mai multe zone etnografice cu trasaturi distincte in port, tesaturi si cusaturi,  ca si in alte aspecte ale artei populare. Portul caracteristic acestei zone apro..
05 ian. Caracteristicile costumului popular
Atanasoaie Natalia 1 6117
Costumul popular romanesc are radacini in istoria neamului nostru. El continua sa se pastreze si azi in unele din zonele tarii,  dovedind ca una din caracteristicile sale este continuitatea.O alta car..
Afişare 1 - 6 din 6 (1 pagini)