Categorii Produse
Cosul Meu

Camasi populare barbati cusute manual

Cămașa tradițională bărbați, emblema portului național lucrat manual

Cămașa tradițională bărbați se remarcă prin simplitatea și sobrietatea cusăturii. Talentul femeii și respectul pentru simbolistica detaliilor ornamentale erau dovedite de complexitatea modelelor. Pe vremuri, cămașa mirelui era cusută de viitoarea mireasă și dăruită la nuntă, alături de un brâu de asemenea, conceput manual. Lucrată cu migală și iscusință de mâna femeii, din materiale naturale, cămașa bărbătească națională reprezintă pentru bărbat un motiv de mândrie. Haina este purtată cu prilejul unor ocazii deosebite - Crăciun, Paște, sau cu ocazia altor sărbători religioase, respectate cu sfințenie în comunitatea rurală. La mijlocul secolului al XIX- lea, cămășile bărbătești naționale încep să fie asociate cu pantalonii ‘’influențați de moda orășenească’’. Deși tendințele moderne încep să câștige teren în cultura autentică de la sate, meșteșugul popular își păstrează particularitățile și semnificațiile aparte pe care le imprimă portului popular.


Promovarea stilului tradițional în vestimentația modernă prin purtarea de ie bărbați

În prezent, purtarea de ie bărbați a devenit un simbol al eleganței și bunului gust pentru moda actuală. Costumele prezentate de cântăreții și ansamblurile de muzică folclorică includ această piesă vestimentară atemporală - cămașa tradițională bărbătească. Iile pentru bărbați pot fi asortate simplu atât la blugi, cât și la pantaloni din materiale elegante. Purtarea unui sacou pe deasupra compune o ținută rafinată care poate fi expusă în cadrul evenimentelor speciale – ceremonii, aniversări, nunți cât și la birou sau în timpul liber. Lejeritatea caracteristică iilor le face tot mai populare în rândul bărbaților de orice vârstă. Materialele naturale, cusăturile lucrate manual, conferă iilor un aer boem. Imprimă vestimentației tale o tușă originală. Alege din magazinul nostru iile bărbătești care glorifică eleganța modei de altădată, prin cusături simple și detalii cu o profundă încărcătură simbolică. Materialele utilizate sunt pânza sau bumbacul 100%, iar elementele ornamentale sunt realizate din fir de bumbac, mătase sau melană.

Camasa barbateasca Frunza Camasa barbateasca Frunza
-17 %
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca Frunza este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bumbac, melana si..
500,00 Lei 600,00 Lei
Camasa barbateasca Iulia Camasa barbateasca Iulia
-18 %
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca Iulia este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bumbac, melan..
450,00 Lei 550,00 Lei
Camasa Casual Mov, cusuta manual Camasa Casual Mov, cusuta manual
-29 %
Producator: Motocris Artizanat
Camasa Casual Mov este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bumbac, melana si fir de ..
550,00 Lei 780,00 Lei
Camasa nationala Ciresica, cusuta manual Camasa nationala Ciresica, cusuta manual
-21 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MoldovaCamasa nationala Ciresica este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de..
550,00 Lei 700,00 Lei
Camasa nationala Constantin, cusuta manual Camasa nationala Constantin, cusuta manual
-34 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona BanatCamasa nationala Constantin este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de..
580,00 Lei 880,00 Lei
Camasa nationala Strugure, cusuta manual Camasa nationala Strugure, cusuta manual
-29 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona OlteniaCamasa nationala Strugure este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de..
550,00 Lei 780,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala Creasta Cocosului Crem este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate..
550,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala Infinit este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bum..
550,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala Racul Crem este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de ..
550,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala rombulet rosu este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata ..
580,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala Stea in 8 este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de b..
550,00 Lei
Camasa barbateasca traditionala Agapia Camasa barbateasca traditionala Agapia
-8 %
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca de tip ie Agapia este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bumbac,..
550,00 Lei 600,00 Lei
Afişare 1 - 12 din 38 (4 pagini)