Categorii Produse
Cosul Meu

Ie barbateasca traditionala cusuta manual

Alege o ie barbateasca traditionala si fii special

Un scurt istoric al iilor barbatesti. O ie barbateasca traditionala are manecile cusute. Fata si spatele sunt dintr-o bucata, croita drept, cu pava si captuseala pentru umeri. Pe zone, nu intalnim diferentieri la croiala. Cea de purtare era din panza de canepa sau de in, croita stramt, fara guler. La gat se incheia cu nasture sau cu snur. Partile componente: fata, spatele, gulerul fasiile, manecile, manseta, pava si umeritele. Fiecare ie traditionala barbateasca se croieste dintr-o latime si jumatate. La gat, taietura (gura iei) poate fi realizata in forma de "T" sau rotunjita in adancime de 5-6 cm. In fata, largimea este plisata si langa spartura in adancime de 30 cm, cutele sunt prinse cu bentita. Largimea taieturii gatului, in spate, se prinde cu incretituri de ac. Creturile manecii la umar, la fel se prind in mai multe randuri cu incretiruri de ac, identic ca si la manseta. In zilele noastre, alaturi de orice ie barbateasca cu maneca cusuta, se imbraca mai des, iile albe cu guler tare. Mai demult, o ie barbateasca traditionala era cusuta de mireasa si dusa in familie, de catre ea, ca zestre.

Camasa Casual Mov, cusuta manual Camasa Casual Mov, cusuta manual
-49 %
Producator: Motocris Artizanat
Camasa Casual Mov este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bumbac, melana si fir de ..
400,00 Lei 780,00 Lei
Camasa nationala Ciresica, cusuta manual Camasa nationala Ciresica, cusuta manual
-43 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MoldovaCamasa nationala Ciresica este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de..
400,00 Lei 700,00 Lei
Camasa nationala Constantin, cusuta manual Camasa nationala Constantin, cusuta manual
-43 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona BanatCamasa nationala Constantin este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de..
500,00 Lei 880,00 Lei
Camasa nationala Strugure, cusuta manual Camasa nationala Strugure, cusuta manual
-42 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona OlteniaCamasa nationala Strugure este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de..
450,00 Lei 780,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala Creasta Cocosului Crem este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate..
400,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala Infinit este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bum..
400,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala Racul Crem este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de ..
400,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala rombulet rosu este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata ..
380,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca traditionala Stea in 8 este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de b..
400,00 Lei
Camasa barbateasca traditionala Agapia Camasa barbateasca traditionala Agapia
-13 %
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca de tip ie Agapia este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bumbac,..
350,00 Lei 400,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca romaneasca Calusari este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bumb..
350,00 Lei
Producator: Motocris Artizanat
Camasa barbateasca Cozia este cusuta manual cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei camasi traditionale romanesti este panza alba, bumbac 100%. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata de bumbac, melana si ..
400,00 Lei
Afişare 1 - 12 din 36 (3 pagini)