Categorii Produse
Cosul Meu

Ie Nationala Femei | Ie Traditionala cusuta manual | Ie romaneasca

Ie tradițională, piesa-cheie pentru stilizarea ținutelor de ocazie sau de zi

O ie tradițională reprezintă o piesă componentă a costumului național, purtat de femei încă de pe vremea dacilor, geților și a tracilor. Odată cu trecerea timpului, cămășii de pânză de pe atunci i-au fost atribuite numeroase versiuni, în funcție de fiecare zonă a țării. Ia este tot mai îndrăgită, motiv pentru care o vedem integrată atât în costumele interpreților de folclor, cât și la femeile care doresc să ofere ținutelor zilnice o notă aparte. Cum se explică faptul că iile au câștigat atât de mult teren în inima femeilor moderne? Materialul din care este confecționată o ie permite femeilor să se simtă excelent în pielea lor, fiind unul lejer, ușor, plăcut la atingere și care lasă pielea să respire. Versatilitatea este un alt beneficiu care transformă iile într-o investiție pe termen lung. Iile pot fi purtate în combinații vestimentare variate - alături de o pereche de blugi și pantofi cu toc, pantaloni scurți și sandale, fuste lungi, midi sau scurte.


Personalizează-ți stilul vestimentar cu o ie națională

Când locuiești în România, observi cu certitudine pe cineva purtând o ie națională, cel puțin o dată în viață. În prezent, acest articol reprezintă un veritabil simbol popular, a cărui identitate continuă să se mențină indiferent de evoluția modei. Iile imprimă vestimentației o tușă personală, grație diverselor simboluri cu care a fost garnisită. Conform tradițiilor populare, trifoiul cu patru foi reprezintă norocul. Cercul simbolizează regenerarea, sau ciclul vieții. Clopoțeii ilustrează vestitorii, crucea duce cu gândul la echilibrul vieții, iar steluțele exprimă apropierea de divinitate. Atelierul nostru realizează de peste trei decenii ii naționale femeiești cusute și brodate manual. Piesele sunt fabricate din pânză topită, bumbac, sau in. Creațiile noastre sunt purtate de artiști, ansambluri populare, prezentatori și în general de cei care iubesc și respectă portul și specificul național. 

Ie traditionala Rodica Ie traditionala Rodica
-27 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona BanatIe traditionala Rodica, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata..
550,00 Lei 750,00 Lei
Ie traditionala Pamanteasca Ie traditionala Pamanteasca
-33 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MoldovaIe traditionala Pamanteasca, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate ..
800,00 Lei 1.200,00 Lei
Ie traditionala Capi Ie traditionala Capi
-16 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona OlteniaIe traditionala Capi, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata..
800,00 Lei 950,00 Lei
Ie traditionala Carolina Ie traditionala Carolina
-13 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MoldovaIe traditionala Carolina, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din..
700,00 Lei 800,00 Lei
Ie traditionala Floare de Lavanda Ie traditionala Floare de Lavanda
-20 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MunteniaIe traditionala Floare de Lavanda, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de ca..
600,00 Lei 750,00 Lei
Ie traditionala Gabriela Ie traditionala Gabriela
-16 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MunteniaIe traditionala Gabriela, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate di..
800,00 Lei 950,00 Lei
Ie traditionala Larisa Ie traditionala Larisa
-20 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MunteniaIe traditionala Larisa, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ..
600,00 Lei 750,00 Lei
Ie traditionala Lena Ie traditionala Lena
-13 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona OlteniaIe traditionala Lena, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata..
480,00 Lei 550,00 Lei
Ie traditionala Lucica Ie traditionala Lucica
-19 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona BanatIe traditionala Lucica, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata..
650,00 Lei 800,00 Lei
Ie traditionala Maia Ie traditionala Maia
-25 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MoldovaIe traditionala Maia, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata..
900,00 Lei 1.200,00 Lei
Ie traditionala Mona Ie traditionala Mona
-27 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona BanatIe traditionala Mona, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din ata d..
550,00 Lei 750,00 Lei
Ie traditionala Murarita Ie traditionala Murarita
-15 %
Producator: Motocris Artizanat
Model Zona MoldovaIe traditionala Murarita, bluza este brodata manual si este cusuta cu grija si migala. Materialul folosit pentru realizarea acestei ii traditionale romanesti este panza topita. Cu maiestria si dibacia simplitatii populare, pentru motivele ornamentale s-a folosit fir de calitate din..
550,00 Lei 650,00 Lei
Afişare 1 - 12 din 175 (15 pagini)